15 Years Anniversary

Lady Linn & Her Magnificent Bigband

Genre
CC - Concert
Wanneer
zaterdag 19 januari 2019 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Begin jaren negentig van de vorige eeuw kende de Belgische jazzscene, onder meer onder impuls van onze collega’s van het toenmalige De Werf, een gouden generatie. Het Brussels Jazz Orchestra gaf een nieuwe klank aan de klassieke bigbandsound. In het decennium daarna liet de tv-serie Mad Men het grote publiek door een vintage bril kijken. Retro was het nieuwe nu en Lady Linn kan gerust bestempeld worden als het gezicht van die nieuwe jazzy muziekgeneratie aan het begin van het nieuwe millennium. Vijf full albums, een gouden en platinum plaat, een Radio 2 Zomerhit en drie MIA’s later viert Lady Linn vijftien jaar op de planken.


Speciaal voor deze verjaardag brengen zij en haar Magnificent Seven een bigband plaat uit. Een logische keuze, ook en vooral omdat ‘La Linn’ in de loop der jaren nooit haar liefde verloor voor het speciale gevoel dat ze krijgt bij het live zingen met een bigband.


Ze stelde een band samen met muzikanten die ze omwille van hun muzikaliteit en persoonlijkheid erg apprecieert en zo ontstond Lady Linn & her Magnificent Bigband. Uit haar pen kropen twaalf nieuwe prachtige songs, recht uit het hart. Ze brengt die met veel passie en plezier.