5 jaar RGMC

Steak Number Eight, La Muerte, King Hiss & After All

Genre
N/A
Wanneer
zaterdag 28 oktober 2017 | 17:30
Locatie
  • Het Entrepot
Organisator
JH Comma
Prijs
15 euro
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Wasted 24/7
Ward, Pepijn en Maxime, … ja ik ken de jongens en mag ze bij hun voornaam noemen. Ze spelen punkrock en doen dat op de enige manier dat je punkrock kan of mag spelen: Strak, snel en keihard.
Neem jezelf niet al te serieus, geniet van het leven en sluit geen compromissen die je integriteit in gevaar kunnen brengen zijn hun credo. Wie kan daar nu in godsnaam iets tegenin brengen.

The Sillycons
Nog een Brugse punk band. We gaan er hier geen doekjes om winden, dit zijn punkers waarvan er nog weinig rondlopen. Authentiek en op en top Brugs. Silly songs for Silly people.

King Hiss
Sinds hun ontstaan in 2011 heeft de band snel naam gemaakt dankzij hun heerlijke mix van stoner en sludge met een stevige rock 'n roll attitude, zowel op het podium als op cd. Wie ze aan het werk zag op GMM 2013 en 2015 zal dit zeker beamen. Met het in 2016 verschenen Mastosaurus liet King Hiss zijn tweede worp los op de wereld.  Al maanden aan een stuk proberen we deze band te strikken, en dat is ons nu eindelijk gelukt! Eéntje waar we fier op zijn.

After All
Brugse Metal band met reeds heel veel kilometers op de teller.  Ze begonnen in de vroege jaren ’90 en slaagden er als één van de weinige metal bands in om buiten hun eigen stads grenzen te treden.  Ze tourden door Europa met bands als Life Of Agony, Voivod, Paradise Lost, Saxon, My Dying Bride en Anthrax (wow).
Als ik alles mag geloven wat te vinden is op het internet over deze band dan komt één woord in me op. Ervaring, wie kan daar tegen zijn?

La Muerte
Een kopstoot, een kick in the nuts, … veel beter dan dit kan je een optreden van deze band niet omschrijven. Ze spelen als de losgeslagen broers van Iggy Pop, als Lou Reed die nooit begon met yoga en tantra seks. Deze band is één en al sound en energie op een podium. Veel jonge honden kunnen een puntje zuigen aan wat deze verdorvenen uit hun instrumenten schudden. Nu Lemmy er niet meer is moet iemand het schip drijvende houden en zij doen dat,… we gaan meer zeggen ze hijsen de vlag en brengen het schip weer in volle zee.

Steak Number Eight
Ze begonnen als tieners die vanuit een diep verdriet niets anders konden dan eerlijke postrock / sludge metal spelen. Op die manier overtuigden ze in Humo’s rockrally vriend en vijand. Ondertussen zijn we bijna 10 jaar na hun eerste release en zijn ze een maatstaf geworden in België. Ze spelen atmosferische sjamaan metal waarvan je broek tot op je enkels zakt. Als je deze jongens nog nooit aan het werk zag dan is dit jullie kans.