Het Bezoek

de Roovers & Muziektheater Transparant

Genre
CC - Theater
Wanneer
dinsdag 13 november 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
De verkoop van online tickets is afgelopen op dinsdag 13 november 2018 Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Het failliete stadje Güllen maakt zich op voor zowat het bijzonderste evenement uit haar voor de rest onopvallende geschiedenis. Dat heeft alles te maken met de komst van Claire Zachanassian. Ze vertrok vijfenveertig jaar geleden als arm meisje en keert nu terug als de rijkste vrouw van de wereld.


De inwoners hopen dat zij met haar fortuin het verarmde stadje zal redden. De ontvangst van de verloren dochter is dan ook erg feestelijk. Na de toespraak van de burgemeester belooft ze het stadje één miljard. Maar, er is één voorwaarde …


Eerst moet een groot onrecht dat haar werd aangedaan, worden rechtgezet. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier Alfred Schil. De bevolking wijst haar voorstel verontwaardigd af, maar hoelang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en de druk van de massa?


Bezoek van de oude dame dient zich aan als een bijtende farce, die een grimmig beeld schetst van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistische systeem.