De Beren Gieren / Kaamos

Opgelet: de Sint-Jakobskerk is niet verwarmd. Wij voorzien alvast dekentjes, maar extra warme kledij is geen overbodige luxe.

Genre
N/A
Wanneer
donderdag 14 november 2019 | 20:00
Locatie
  • Sint-Jacobskerk
Organisator
KAAP
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Unieke double bill in betoverende atmosfeer
De Beren Gieren is misschien wel het avontuur­lijkste pianotrio in de Benelux. Sinds de oprich­ting in 2009 zaten de drie muzikanten geen moment stil. De Broens­ge­buzzes vormen een rode draad in hun oeuvre. Deze muzikale miniatuurtjes, die telkens in hun platen terugkeren, bundelen ze nu ter ere van hun 10-jarig bestaan. Tien muziekstukjes over schoonheid en vergankelijkheid. Live laten ze deze kleine verhaaltjes in dialoog gaan met de betoverende atmosfeer en akoestiek van een kerk. Voor AMOK doen ze dit in het unieke kader van de  Sint-Jakobskerk, die een breed scala van uiteenlopene kunststijlen over tien eeuwen heen bundelt (gaande van gotiek over renaissance tot barok en rococo). Tien jaar De Beren Gieren, tien preludes. Met veel nagalm. 
Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums), Lieven Van Pee (contrabas)

KAAMOS
ˈkɑːmos (Kaamos) is de muzikale baby van de Finse zangeres Aino Peltomaa en de avontuurlijke contrabassist Nathan Wouters. De naam van het duo verwijst naar de periode van duisternis in Finland wanneer de zon niet over de horizon komt. Ze verbinden Finse mythologie en Nathans composi­ties in een zoektocht naar de muzikale dimensies van licht en duisternis. Hun debuutplaat, eerder dit jaar opgenomen in de Sint-Augustinuskerk in Antwerpen, komen ze nu live voorstellen in de Sint-Jakobskerk.
Nathan Wouters (contrabas), Aino Peltomaa (zang)