De Notenkraker, Ballet met Orkest - Bolshoi van Minsk

Capitale Production

Genre
IU Ballet
Wanneer
woensdag 12 januari 2022 | 20:00
Locatie
  • Concertzaal
Organisator
Capitale Production
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post

CAPITALE PRODUCTION PRESENTEERT

Dit jaar komt het beroemde Bolshoi State ballet van Wit-Rusland terug naar Frankrijk en brengt de magie van Kerstmis met het meesterwerk van de notenkraker!

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die momenteel een notenkraker in de vorm van een kleine man ontvangt. In een mysterieuze nacht zijn speelgoed onder leiding van de notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Clara wordt wakker van het lawaai en besluit haar angsten onder ogen te zien door deel te nemen aan het gevecht en haar lieve notenkraker te redden van gevaar. Bewogen door zijn moed en vol dankbaarheid, wordt hij getransformeerd in een charmante prins en neemt Clara mee in een magisch koninkrijk.

Ballet in twee acts, de notenkraker wordt in december 1892 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in het Mariinsky-theater in Sint-Petersburg. De beroemde muziek van Tsjaikovski geïnterpreteerd door het getalenteerde orkest en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige sets en kostuums van de Russische Nationale Opera zullen alle generaties in deze fantastische wereld doen rillen. Deze onvergetelijke muziek laat je in een magische sfeer vallen en laat je de dromen van je kinderen herbeleven.

Vind alle magie van dit juweel van klassiekers, perfect in deze kerstperiode.