Do Primeiro Fado Ao Último Tango

Misia

Genre
CC - Radio Columbus
Wanneer
zondag 25 november 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Met dit nieuwe album neemt fadozangeres Mísia ons mee op een uitzonderlijke muzikale reis doorheen haar vijfentwintigjarige carrière. In die periode groeide Mísia uit tot één van de opmerkelijkste stemmen van de Portugese fado. Vooral dankzij haar vernieuwende en avontuurlijke benadering van de fadotraditie zorgde ze voor een doorbraak van het genre op alle grote podia in de wereld.


Mísia houdt van uitdagingen en verkent graag onbetreden paden. Zo was ze de eerste fadozangeres die accordeon, viool en piano samenbracht in fado-arrangementen. Haar muzikale affiniteiten beperken zich bovendien niet tot Portugese klanken.


Zij leent ook graag haar stem om verbindingen te leggen naar andere muzikale stijlen en genres.


Veel van haar liederen werden in Portugal meteen klassiekers en vormen inmiddels een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de fado. Met haar innemende persoonlijkheid beschouwen veel Portugezen haar als de onbetwiste erfgename van fadolegende Amalia Rodriguez.


Do Primeiro Fado Ao Último Tango is dan ook veel meer dan een ‘best-of album’, maar een beknopte geschiedenis van de fado, verteld met Mísia’s unieke stem.