Dorian

Noord Nederlands Toneel

Genre
CC - Theater
Wanneer
donderdag 29 november 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Zowat 125 jaar geleden publiceerde Oscar Wilde zijn veelbesproken roman The Picture of Dorian Gray. Een eeuw later lijkt onze obsessie met jeugdigheid en de overtuiging dat je alles uit het leven moet halen alleen maar toegenomen.


Maar, als we constant onze persoonlijke ijdelheden nastreven, voortdurend en gulzig het nieuwe, het bijzondere, het uitzonderlijke opzoeken, dreigen we onszelf dan niet te verliezen in schone schijn en oppervlakkigheid? En, wat betekent dit in onze verhouding tot de anderen?


Met deze vragen als uitgangspunt bewerkte Javier Barcala de beroemde roman van Wilde en plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt. Een vertrouwde omgeving voor gastregisseur Christophe Coppens, die ook actief is als beeldend kunstenaar en ontwerper.


De ambitieuze kunststudent Dorian verbergt een moeilijk verleden achter een fantastisch uiterlijk. Hij wordt de protegé van de ooit invloedrijke kunstverzamelaar Bambi Pelecano. Zij ziet in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een opportuniteit om haar eigen sterrenstatus nieuw leven in te blazen.

 

> Gratis inleiding om 19.15 uur in de foyer.