Drie Zusters

Zuidpool

Genre
CC - Theater
Wanneer
donderdag 31 januari 2019 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Zuidpool staat inmiddels bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Na Edward II vorig seizoen, richten de spelers hun trojka op Drie Zusters. Van een trojka gesproken: voor dit monumentale werk verzamelt Zuidpool maar liefst elf fantastische acteurs, geen hoofd- of bijrollen, maar een spelersensemblewerk waar Zuidpool stilaan een stevig patent op heeft.


Generaal Prozorov van het Russische leger wordt met zijn gezin overgeplaatst van Moskou naar een mistroostig provinciestadje. Na elf jaar trouwe dienst overlijdt hij. Zijn zoon en dochters blijven achter in zijn grote landhuis op het platteland. Op zijn of haar eigen manier probeert elk van hen zin te geven aan het grijze bestaan op het landgoed. Maar, elk van hen weet één ding zeker: ‘we keren ooit terug naar Moskou en daar zal ons leven echt beginnen’.


In hun geesten groeit Moskou uit tot een fata morgana en de ultieme uitweg uit een harde en troosteloze werkelijkheid. In die zin blijft dit werk van Tsjechov universeel betekenisvol. Hij vraagt zich af wat het is om mens te zijn, wat de zin van lijden is en waarom dat lijden altijd voorafgegaan moet worden door een onverzadigbaar verlangen naar het onmogelijke.