Expo 'Mummies in Bruges'

Genre
N/A
Wanneer
zondag 6 januari 2019
Locatie
  • Site Oud Sint-Jan
Organisator
XPO Center Bruges
Prijs
10,50 tot 13 euro
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

“MUMMIES in BRUGES – Secrets of Ancient Egypt”

Unieke expo met echte mummies in Brugge!

Info

“MUMMIES – Secrets of Ancient Egypt”

Van 31 maart tot en met 11 november 2018

Dagelijks van 10u tot 18u

Bezoek de tijdelijke tentoonstelling “Mummies in Bruges – Secrets of Ancient Egypt” in Xpo Center Bruges (site Oud Sint-Jan in Brugge).
Deze fascinerende expo bevat 9 menselijke én dierlijke mummies uit het oude Egypte van meer dan 2.000 jaar oud. Daarnaast zijn ook meer dan 200 objecten uit het oude Egypte te zien, waaronder enkele die nog nooit eerder werden tentoongesteld. Deze objecten en mummies behoren tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland), dat 1 van de 10 belangrijkste Egyptische verzamelingen ter wereld bezit.
Grote infoborden en video’s doorheen de tentoonstelling geven uitleg over de opmerkelijke rituelen van oude Egyptenaren rond de dood en hun rotsvaste geloof in het hiernamaals.

Speciaal voor kinderen (8-12 jaar) is er een speurtocht met Dummie de Mummie, bekend uit de gelijknamige, populaire kinderboekenreeks.
Aan de hand van een speur- en doeboekje begeleidt Dummie de Mummie het jonge publiek doorheen deze tentoonstelling. Kraak de mummie-code en leer je naam schrijven in hiërogliefen!

Info

“MUMMIES – Secrets of Ancient Egypt”

Van 31 maart tot en met 11 november 2018

Dagelijks van 10u tot 18u