Han Bennink solo (NL) + Harouna Samake Quartet (MALI)

Double Bill

Genre
N/A
Wanneer
vrijdag 20 maart 2020 | 20:30
Locatie
  • De Werf
Organisator
KAAP
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post

om 19u documentaire Hazentijd (Jellie Dekker, 2006, 70 minuten) over de kunst van Han Bennink

inleiding: Guy Peters (Jazzlab)

Slagwerker extraordinaire en nestor van de internationale jazz-, improvisatie- en punk-muziekwerelden Han Bennink speelde eerder al in De Werf. Recentelijk bracht hij met Antwerpenaar en AMOKmaker Joachim Badenhorst (Zero Years Kid, Rawfishboys) zijn eerste plaat uit onder eigen naam, het Han Bennink Trio. 

Bennink live zien is een ontregelende ervaring, waarin verleden, heden en toekomst van de jazz samenvallen binnen iedere welgemikte klap die Bennink uit weet te delen.

Harouna Samake weet zijn kamele n’goni (traditioneel Malinees instrument) te laten ronken als een straaljager. Eerder al speelde hij met de Amerikaanse banjospeler Béla Fleck en de Malinese muzikant en zanger Salif Keita. Tijdens deze exclusieve avond speelt hij voor het eerst in België. Met zijn eigen kwartet wijdt hij ons in de Malinese oerbronnen van blues en jazz. 


Vooraf tonen we de docu ‘Hazentijd’, die duikt in het bonte leven en de kunst van het fenomeen Han Bennink. Daarna voorzien we nog een introductie door auteur Guy Peters.