Insyriated

Genre
N/A
Wanneer
woensdag 28 februari 2018 | 20:00
Locatie
  • Benedenzaal Poortersloge
Organisator
Mooov
Uitverkocht

In Damascus sluit een Syrische familie zich op in hun appartement terwijl het buiten bommen regent. Ze durven zelfs niet meer uit het raam te kijken omdat de situatie te gevaarlijk is. Buiten liggen scherpschutters op de loer. Hun woning, vroeger een liefdevolle thuisbasis, is nu een gevangenis geworden. Angst en gevaar zijn de enige constanten in hun leven.
 
Met het claustrofobische Insyriated weet de Belgische cineast Philippe Van Leeuw 24 extreme uren in Damascus te vertalen naar een universele film over een oorlog die nooit lijkt te eindigen.

MOOOV BREEKT UIT
Van half februari tot half maart zoekt MOOOV andere oorden op. Weg uit de filmzaal, recht het hart van de stad in. MOOOV vond vijf bijzondere locaties die samen goed zijn voor meer dan 1.000 jaar Brugs erfgoed. Stuk voor stuk perfecte settings voor verrassende filmavonden.

Op het programma, films van ver buiten de Brugse stadsomwalling: een zeldzaam kleinood uit Kirgizië, lichtvoetige humor uit Frankrijk, politieke intriges uit Argentinië en een moeder die het noorden kwijt is.

Met deze unieke reeks films op unieke locaties in de Brugse binnenstad wordt MOOOV BREEKT UIT een maand om nooit meer te vergeten.