La Paloma Dorada

Kadril

Genre
CC - Concert
Wanneer
donderdag 16 mei 2019 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

De bedevaart naar Santiago de Compostella oefent al eeuwenlang een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op talloze boetedoeners. Geen enkele tocht spreekt zo tot de verbeelding als ‘El Camino’.


Aan het einde van de tocht en de ontbering, schittert echter de vergeving en het herwonnen genot. Zo gaat immers het gerucht dat de Vlaamse bedevaarders in Compostella al eens graag de kwijtschelding van hun zonden compenseerden met nieuwe ondeugd in La Paloma Negra, een herberg waar Vlamingen elkaar troffen, onder andere in ingetogen Vlaamse liederen en typische Galicische gezangen. In zediger momenten althans.


Zowat tien jaar geleden verdiepte Vlaanderens bekendste folkrockgroep Kadril zich in deze Spaanse en Vlaamse archieven en tekstboeken. Deze schijnbaar betoverende herberg leverde alvast voldoende inspiratie om in zee te gaan met de Galicische vrouwengroep Alumea.


In dit nieuwe avontuur combineren ze Spaanse, Galicische en Nederlandstalige zang en dans tot een mozaïek van ballades, danstunes en zelfs mariachi.