Last But Not Least (A Tribute to James Last)

JL Band

Genre
Nostalgia
Wanneer
zondag 29 oktober 2017 | 15:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

De bekroonde Duitse jazzbassist, arrangeur, componist en producer Hans Last ontketende met zijn debuut Non Stop Dancing 65 een opmerkelijke muzikale revolutie. Jonge popmuziek dansbaar en vooral genietbaar maken voor oudere generaties, is allicht zijn grootste verdienste. Met nooit geziene ijver en creativiteit richtte hij zijn dirigeerstok op zowat elk denkbaar muzikaal genre.

Toen zijn platenfirma Polydor zijn naam veranderde naar James, bleek dat een slimme zet. Vanaf 1967 veroverde hij via Groot-Brittanniƫ de rest van de wereld.

James Last trok met een internationale cast klasse-muzikanten en sessiezangers de wereld rond. Hij gaf meer dan 2.500 concerten, verkocht meer dan 80 miljoen platen en haalde tal van onderscheidingen wereldwijd. Hij overleed op 9 juni 2015, een goede maand nadat hij in Keulen zijn afscheidsconcert speelde.

Orkestleider Jos Loffens vat dit concert op als een nostalgisch eerbetoon aan de gevarieerde sound en geraffineerde muzikale arrangementen van deze internationale ster.

Nostalgiabal in de foyer na het concert