Marx

Stefaan Van Brabandt & Johan Heldenbergh

Genre
Theater
Wanneer
zaterdag 3 februari 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Geen filosoof drukte een grotere stempel op de wereldgeschiedenis dan de negentiende-eeuwse filosoof Karl Marx. Hij geldt als de belangrijkste theoreticus van het socialisme en communisme. Geen filosoof zaaide niettemin ook ooit zoveel verdeeldheid. Zijn goede intenties werden doorkruist door mislukking, onbegrip, armoede en ziekte. Miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’.

In deze indrukwekkende theatermonoloog kijkt de grote denker terug op zijn bewogen leven en hersenspinsels. Voortdurend opgejaagd, verstoten door de machthebbers en vaak verkeerd begrepen door zijn medestanders en volgelingen.  Een leven van paradoxen en tegenstrijdigheden, zonder veel glans. Op zijn begrafenis waren amper zeven mensen aanwezig.

Nu kruipt Johan Heldenbergh, één van onze grootste acteurs, in de huid van één van de grootste filosofen. Met veel respect, maar ook met heel wat vragen. Wat zijn Marx' ideeën in deze onzekere tijden nog waard? Stefaan Van Brabandt schreef een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.