Méli Mélo Mon Dieu ! Chansons à bicyclette

Vlaams Radio Koor en de Solisten van Brussels Philharmonic

Genre
N/A
Wanneer
zondag 18 maart 2018 | 15:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Beeld je even het volgende in: een zonnige middag in de lente. Je kuiert met een baguette onder de arm langs de boorden van de Seine door het Parijs van de jaren 60. Een fluitende fietser passeert je achteloos en even verderop speelt een groepje kameraden een pittig partijtje jeux de boules. Een verliefd koppeltje zit te picknicken onder een plataan, op een straathoek zingt een groepje vrolijke vrienden komische volkse liedjes … Die atmosfeer kun je het best omschrijven als Méli Mélo Mon Dieu!

Gewapend met een flinke dosis humor en een stevige portie nostalgie, keren het Vlaams Radio Koor en chef-dirigent Hervé Niquet terug naar de Franse jaren 50 en 60. Met een mand vol hits uit de Franse chanson- en operette-encyclopedie en guitige liedjes uit het volkse cabaretrepertoire, flaneren zij over de scène van de Stadsschouwburg alsof het de Jardin des Tuileries betreft.

Je zondagnamiddag krijgt Franse flair en fleur dankzij wereldhits als Tout va très bien madame la marquise, La Bicyclette en Boum

Nostalgiabal in de foyer na het concert!