NIET DOEN!

Bruno Vanden Broecke en Peter De Graef

Genre
CC - Theater
Wanneer
dinsdag 14 mei 2019 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

‘Ik dacht dat ge het nooit zou vragen’, was het antwoord van Peter De Graef toen Bruno Vanden Broecke hem vroeg of hij ‘iets’ wilde schrijven voor hen beiden. Ze ontmoetten elkaar tijdens de opnames van de tv-series Den Elfde van den Elfde en De bende van Jan De Lichte. Onmiddellijk voelden ze een sterke verwantschap.


‘Ik geraakte ontroerd door hoe Peter schrijft en ook door hoe hij speelt of niet speelt eigenlijk. En, ik herken daar veel van in mijn eigen manier van spelen’, ontdekte Bruno Vanden Broecke.


Vanuit die goede wederzijdse verstandhouding moet wel iets mythisch groeien: een iconisch toneelstuk, een clash tussen archetypen. Een stuk waarin de twijfel wordt betwijfeld en de hele wereld vastdraait in wetenschappelijk onderbouwde tegenstrijdigheden.


Wat rest ons dan, wanneer we het vragen zelf in vraag stellen? Volgens Peter De Graef een merkwaardige aftasting van een banaal intellectualisme, enerzijds mooi, toegankelijk, maar tegelijk ook veelzijdig en gelaagd. En, hopelijk ook suggestief, brutaal, ontroerend en kwetsbaar soms.