Nieuw in verkoop: Jan Jaap Van Der Wal - Schoon

22 mei 2017

« Terug naar nieuwsoverzicht

Schoon
De liefde tussen Jan Jaap van der Wal en zijn tweede thuisland België is nog niet bekoeld. Sterker nog, die is nog dieper geworden. Dus maakte de comedian een tweede show speciaal voor Vlaanderen: Schoon waarmee hij van december 2017 tot en met begin juni 2018 te zien is in theaters in Vlaanderen.
In Schoon gaat de Nederlander verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke
dingen. De rafelrandjes en scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal schoon. Het is maar hoe je er naar kijkt.
Met grappen die van absurditeit logica maken en van logica absurditeit, belooft ’t een schone avond te worden. We zien ons in ’t theater.

Over Jan Jaap van der Wal
Twee jaar geleden viel Vlaanderen als een blok voor de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal en vice versa. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling De Nieuwe Belg kon rekenen op uitverkochte zalen overal waar hij speelde. Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken: een vaste rubriek bij opeenvolgend Café Corsari op Eén en Siska Staat Op op Studio Brussel. Professioneel pleiter in Advocaat van de Duivel en roaster bij Achter de Rug. Om zijn indrukwekkende passage tot in de finaleweek in De Slimste Mens niet te vergeten, waar hij zowel z’n verbale kwaliteiten als zijn intelligentie kon showen. Sindsdien is hij een van de wisselende panelleden in De Ideale Wereld. Ondertussen woont Jan Jaap deeltijds in Antwerpen, de ideale uitvalbasis voor nog heel wat fijne samenwerkingen!

De pers over Jan Jaaps vorige voorstellingen:
“Deze vluchteling is een blijver.”
Het Nieuwsblad
“van der Wal weet persoonlijke anekdotes op te blazen tot groteske, slappe lach opwekkende proporties”
Het Parool
“Jan Jaap van der Wal is een meester in het mixen van ingrediënten”
De Volkskrant

Klik hier voor tickets