Nieuw in verkoop: The Elvis Concert 2018

9 juni 2017

« Terug naar nieuwsoverzicht

The Elvis Concert 2018 - Featuring his original musicians

Ook in 2018 kunt u opnieuw genieten van Elvis en his original musicians, deze keer in het Concertgebouw van Brugge en Stadsschouwburg Antwerpen.

Dit opmerkelijke concert legt de focus op de jonge Elvis. De Elvis die de (muziek)wereld op z'n grondvesten deed daveren. Elvis toen hij nog jong, sexy, innovatief, opwindend en gevaarlijk was. De Elvis waartegen vaders hun dochters wilden beschermen.

Het publiek wordt teruggevoerd naar de periode van de echte rock 'n roll en wordt ondergedompeld in de opwinding en de energie van die allereerste wilde Elvis shows. Geweldige klassiekers als "Hound Dog", "Suspicious Minds", "It's Now Or Never", "Blue Suede Shoes" en vele anderen, komen op het podium weer tot leven met een ongekende passie en intensiteit.

Het unieke aan deze show? Vrienden én originele muzikanten uit de band van Elvis maken hun opwachting. Bob Lanning bijvoorbeeld, die achter de drums zat voor 63 concerten van Elvis. Hij is onder andere te horen op het album "On Stage - February 1970"; Elvis' beste live album ooit volgens vele recensenten.

Op percussie hoor en zie je Eddie Graham aan het werk. Hij was te zien in de concertfilm "That's The Way It Is" in 1970. Eddie en Bob vormden samen het hart van het ritmesectie in de band van Presley tijdens de vroege jaren '70. Nu, 45 jaar later, staan ze weer samen op het podium voor deze bijzondere Europese tournee.

Verder komt ook karate kampioen Dave Hebler praten over zijn ervaringen met Elvis. Hebler de bodyguard van The King in de jaren '70 schreef daarover een boek dat uitkwam in 1977.

Na elke concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen, tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend! Of, zoals een fan het stelde: "One handschake away from the King".

Dwight Icenhower (U.S.A.) neemt de lead vocals voor zijn rekening. Hij ziet er niet alleen uit als de jonge Elvis, maar klinkt ook nog eens zo! De gelijkenis qua stem is zelfs zo groot, dat zelfs familieleden van Elvis werden 'beetgenomen' door de stem van Dwight.

Dwight Icenhower is dan ook niet voor niets de beste Elvis tribute artiest wereldwijd. Hij won de officiële titel "The World's Best Elvis" ondertussen vier keer op rij!

De productie van het concert is in handen van Elvis authoriteit Arjan Deelen, die met Sony samenwerkte voor verschillende Elvis releases. Deelen is tevens auteur van de boeken "Elvis: Caught In A Trap" and "Elvis: Walk A Mile In My Shoes".

Volle zalen, lovende kritieken en een dolenthousiast publiek bewijzen het: dit is dé ultieme Elvis ervaring!

Klik hier voor tickets

Afbeeldingen