Oogst van de wrok

NTGent

Genre
Theater
Wanneer
vrijdag 26 januari 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

‘Perceval blijft Perceval: een kwaliteitslabel, een theaterbeest, een verhalenverteller, een regisseur uit de Champions League’, zo bejubelde deredactie.be Percevals magistrale bewerking van The Grapes of Wrath van de Amerikaanse auteur John Steinbeck.

Ook vandaag blijft dit verhaal van een familie op de vlucht onder de druk van de Grote Depressie in de Amerikaanse economie razend actueel. De val van de beurs in Wall Street in 1929, maar ook de uitzonderlijke droogte die bekend staat als de ‘Dust Bowl’, dwingt de familie Joad, net als duizenden anderen, om betere oorden op te zoeken. Het beloofde land Californië bereiken is één ding, er een nieuw leven opbouwen is een andere zaak.

Gezien de actualiteit kneedt Perceval dit bekroonde verhaal over de neergang van een boerenfamilie uit Oklahoma tot een klassiek drama over onmacht, maar evenzeer tot een beklijvende metafoor voor het lot en de verzuchtingen van de grote vluchtelingenstromen binnen het Europa van vandaag.

Zijn ook voor hen, net als voor de familie Joad, deze opofferingen onderweg niet te groot en de beloning aan het einde van de reis niet te karig?