Radio Cachot

Fred Klee

Genre
CC - Theater
Wanneer
dinsdag 20 november 2018 | 20:00
Locatie
  • Biekorf
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Radio Cachot staat voor muziektheater met een rauw randje. Een verhaal over leren overleven en leren relativeren, over proberen een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse cel. Een verhaal over Fred, ongepolijst en echt, want Fred speelt zichzelf.


Door de ingewikkelde btw-wetgeving en ook wel door zijn creatieve interpretatie ervan, bracht Fred Klee ongeveer vijf jaar van zijn leven door in Vlaamse gevangenissen. Samen met hem ondernemen we een (terug)tocht naar deze aparte en besloten wereld.


Fred is intelligent, creatief en sterk met de pen en het woord. Talenten die de gevangenisdirectie weet te waarderen. Al snel zetten ze Fred in bij de klusjesdienst, als mediaman, als hulpje voor alles ... In die hoedanigheden krijgt hij een aantal vrijheden die anderen niet hebben. Het brengt hem ook op plekken die niet iedereen zomaar te zien krijgt.


Hij werpt zich op als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en frontman van de muziekband The Freedom Jailband en ontdekt zo de troostende kracht van de muziek in de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan.