Spiegel Im Spiegel

Side-Show

Genre
CC - Circus
Wanneer
donderdag 20 december 2018 | 20:00
Locatie
  • Maz genummerd
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Side-Show maakt met Spiegel Im Spiegel het tweede luik van de trilogie van de verbeelding. Zes artiesten spiegelen je een krachtig visueel universum voor waarin circus, dans, theater en plastische kunsten samenkomen.


De spiegel begrenst je kijkervaring, maar schenkt je ook de vrijheid om zelf het standpunt van het gezichtsbedrog te bepalen. Zonder het houvast van ruimte en lichaam is de toeschouwer genoodzaakt er nieuwe te verzinnen. Wat is reflectie, wat is perceptie, wat is de realiteit?

 

> Aan deze voorstelling is ook een gratis tentoonstelling
gekoppeld in de MaZ, te bezoeken voor en na voorstellingen in de MaZ van donderdag 11 oktober t.e.m. donderdag 20 december 2018:

 

Scenograaf, kostuumontwerpster, plastisch kunstenares en artiest Aline Breucker kan je niet enkel in de voorstelling Spiegel Im Spiegel aan het werk zien. Tijdens het creatieproces van de voorstelling maakte ze eveneens heel wat artistieke werken. 


Daarnaast realiseert de Brugse glaskunstenares Pia Burrick een insitu-installatie die verder nadenkt over het thema van de voorstelling. Glas is het basismateriaal in haar werk. Pia is actief als restaurateur van glas-in-loodwerk, maar creëert ook vrij artistiek werk en installaties. Voor deze expo gaat ze aan de slag met spiegels. Dat in samenwerking met collega glaskunstenaar Herbert Monsieur.