Strograss + Old Salt

Genre
CC - Concert
Wanneer
woensdag 14 november 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Met Strograss en Old Salt staan twee beloftevolle jonge vertegenwoordigers van de nieuwe generatie trans-Atlantische rootsmuziek samen op het podium. De leden van Strograss lieten zich de voorbije jaren gelden binnen de actuele wereldmuziek, met heel eigen benaderingen van traditionele bluegrass en country.


Op hun recente album Brother Earth bewijst het Gentse gezelschap zich als een erg harmonieus ensemble dat actuele sociale thema’s niet schuwt. De band bezit ook een bijzonder energieke livereputatie met gesmaakte passages op festivals als Dranouter en de Gentse Feesten.


Old Salt is een erg internationaal collectief, met muzikanten uit de VS, Zweden, Frankrijk, Schotland en jawel, ook België. Zij halen hun inspiratie uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folkrevival in het noordoosten van de VS en vermengen dit met de vele klanken en invloeden uit het oude Europa. Met deze ‘blended music’ wonnen ze vorig jaar de European World of Bluegrass Award 2017.


Speciaal voor deze double-bill brengen ze een exclusief programma met eigen werk, maar ook gezamenlijke interpretaties van een aantal traditionals. Muzikaal vuurwerk verzekerd!