Theatertour Calais

Het Zesde Metaal

Genre
CC - Concert
Wanneer
vrijdag 26 oktober 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Uitverkocht

Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Wannes Cappelle de mens, zonder daarbij te pretenderen dat hij alle waarheden of antwoorden in pacht heeft. Hij staat stil bij dingen waar niemand anders bij stilstaat. Tussendoor legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot.


Dit najaar trekt hij met zijn groep voor een tweede keer langs de theaters met een speciaal aangepaste uitgave van hun repertoire. West-Vlaams is de kenmerkende moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. In die taal schrijft hij, denkt hij, droomt en vloekt hij … Wat hij met die taal doet, daarmee maakt Het Zesde Metaal het verschil.


Cappelles teksten bruisen van spitsvondige, welgemikte poëzie. Bovendien blijkt de zanger tussen de nummers door een begenadigd en bijwijlen hilarisch rasverteller. Speciaal voor dit concert zet hij zijn literaire en verbale zinnen op de kringloop der dingen, wat dan weer perfect te kaderen valt binnen onze samenwerking met de Kringwinkel ‘t Rad. Meer daarover later dit seizoen.

 

> In samenwerking met Kringwinkel 't Rad