Vergeef Ons

Toneelhuis

Genre
N/A
Wanneer
dinsdag 20 maart 2018 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

De familie is dood! Leve de familie!

Het beeld bij deze voorstelling is gebarsten. Een foto in scherven, zo lijkt het. Een symbolisch beeld, want het weerspiegelt hoe het leven van Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd en zijn broer Georges er nog uitziet. Ooit was alles peis en vree, maar, zoals vaak gebeurt in families, gaat het ineens allemaal vreselijk mis.

De bal gaat aan het rollen als Harold gaat flirten met de vrouw van zijn broer. Kort daarop veroorzaakt Georges (opzettelijk?) een fataal auto-ongeval. Harold begint een affaire met zijn schoonzus. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood. Hun levens liggen aan diggelen. Is er nog een weg terug na de hallucinante gebeurtenissen?

In Vergeef Ons speelt regisseur Guy Cassiers een spel met de traditionele familiesaga. De zwakheden van de personages worden in hoog tempo opgevoerd, als in een soort ‘soap-on-speed’. Vergeef ons is een schrijnende, maar vaak ook humoristische schets van een maatschappij die haar eigen hoekstenen – gezin, familie en vriendschap – onderuit haalt.